Loading the content... Loading depends on your connection speed!

3 tips voor het kiezen van badkamerverlichting

Verlichting in de badkamer is van essentieel belang. Bijvoorbeeld bij het reinigen en opmaken van het gezicht of scheren van je baard. Dan zijn lampjes alleen bij de spiegel niet voldoende. Aangezien de badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk om te kijken naar de soort verlichting en dan met name op welke plek het licht zit. Lees hier de 3 tips voor het kiezen van de juiste verlichting in de badkamer.

Verschillende soorten verlichting

Net zoals bij de verlichting in de woonkamer en anders ruimtes in het huis, kan je ook bij badkamerverlichting kiezen uit verschillende soorten. Denk hierbij aan algemene verlichting tot sfeer- en accentverlichting en niet te vergeten taakverlichting. Al deze lichttypes komen in de badkamer voor. Maar waar plaats je al deze verlichting?
De algemene verlichting is de zogenoemde basis verlichting van de badkamer. Dit licht zorgt ervoor dat je in bad kan gaan of onder de douche kan stappen met normaal zicht. Taakverlichting daarentegen biedt ondersteuning voor tandenpoetsen of het scheren van je baard. Daarnaast heb je nog sfeer- en accentverlichitng. Dit dient vooral voor de sfeer. Een erg bepalende factor bijvoorbeeld tijdens een ontspannend moment in bad. Door de combinatie van al deze soorten verlichting wordt je badkamer een gezellige plek met de juiste verlichting op de juiste plekken.

Maak een lichtplan voor je badkamer

Nu je weet welke soorten verlichting er zijn en welke functionaliteiten hier zo bij horen, is het belangrijk om te kijken naar je badkamer. Loop even goed door de ruimte heen. Bij een badkamer waar al een douche etc. in zit is het makkelijker om te kunnen bepalen op welke plekken er licht moet komen, dan in een badkamer die nog helemaal leeg is. Maak een plattegrond van de ruimte en teken dit uit met alles wat erin komt te staan.

De juiste badkamerlampen kiezen

Na tip 1 en tip 2 is het tijd om te kijken naar de juiste badkamerlampen. Iedere verlichtingstype heeft zijn eigen lampen. Enige waar dan nog goed naar gekeken moet worden zijn de IP-waarden van de lamp aangezien badkamerlampen veel te verduren krijgt met vochtigheid en eventueel water. Hierbij wordt de badkamer opgesplitst in verschillende IP-waarden. De IP65 is geschikt voor bij het bad of in de douche. De IP23 voor plekken waar geen water of vocht komt, maar wel condens kan voorkomen.

Tot slot speelt de stijl van jouw badkamer natuurlijk ook nog mee.

Wil je energie besparende lampen? Dan is LED badkamerverlichting een goede optie.
Vind meer informatie over lampen hier.

Leave a Comment

3 × twee =

Over wcbrilkopen.nl

Wcbril Kopen is een webshop waar u voor een zeer scherp tarief een mooie wc bril kunt aanschaffen. Hou Wc bril kopen altijd in de gaten zo nu en dan voeren wij speciale acties waarbij de prijzen nog lager zijn. Wc brillen zijn helemaal in de mode! Deel onze pagina daarom met uw vrienden via de social media.

Back to top