Loading the content... Loading depends on your connection speed!

3 tips voor de inrichting van je badkamer

De inrichting van een badkamer is een lastige klus en vinden namelijk veel activiteiten plaats in de badkamer. Het is dan ook één van de drukste kamers van het huis. In de kleine kamer moet je verschillende soorten sanitair zien te passen. Tussen het toilet, de wastafel, douche en bad moet je ook nog eens voldoende loopruimte overhouden. Daarnaast is het lastig om binnen je budget te blijven wanneer je een badkamer aan het inrichten bent. Producten als vloer- en wandtegels vereisen een aanzienlijke investering en kunnen daardoor snel een groot deel van je budget in beslag nemen. Daarnaast is er ook de hulp nodig van een professionele loodgieter om het sanitair te installeren. De loodgieter Brugge is een expert op het gebied van badkamers en deelt daarom drie tips voor de inrichting van je badkamer.

Plan eerst de plaatsing van sanitair

De belangrijkste onderdelen van een badkamerinrichting zijn de verschillende soorten sanitair. Rondom deze objecten vinden de activiteiten in de kamer plaats. Wanneer je met de inrichting van je badkamer start is het belangrijk om te beginnen bij de plaatsing van het sanitair. Bedenk of er ruimte is voor een badkuip in de badkamer. Indien dit niet het geval is kies dan enkel voor een douche. Boven de wastafel komt meestal een spiegel te hangen. Meestal wil je ook graag een toilet op je badkamer, houd hier ook zeker rekening mee. Door een juiste plaatsing van de wastafel is het mogelijk om gebruik te maken van daglicht wanneer je voor de spiegel staat.

Voldoende loop- en opbergruimte

Een overvolle en krappe badkamer zorgt voor ergernissen. Zorg daarom voor voldoende loopruimte en opbergruimte in de badkamer. Voldoende loopruimte zorgt voor een meer effectief gebruik van de badkamer. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om met meerdere personen tegelijk de badkamer te gebruiken. Voldoende opbergruimte is nodig om de inrichting goed tot zijn recht te laten komen. Zonder ruimte om spullen netjes op te bergen is het bovendien onmogelijk om tot rust te komen in de kamer.

Zorg voor goede verlichting

Iets wat je volgens de loodgieter absoluut niet moet onderschatten bij de inrichting van je badkamer is de verlichting. Goede verlichting laat een kleine kamer groter lijken en maakt de activiteiten in de badkamer makkelijker. De juiste lampen en een slim gebruik van daglicht dat door de ramen schijnt zorgt voor een goede verlichting. Denk goed na over de verschillende activiteiten die op plekken in de badkamer plaatsvinden. Op basis daarvan kan je een lichtplan opstellen en deze afstellen op jouw specifieke badkamer.

Leave a Comment

vijftien − dertien =

Over wcbrilkopen.nl

Wcbril Kopen is een webshop waar u voor een zeer scherp tarief een mooie wc bril kunt aanschaffen. Hou Wc bril kopen altijd in de gaten zo nu en dan voeren wij speciale acties waarbij de prijzen nog lager zijn. Wc brillen zijn helemaal in de mode! Deel onze pagina daarom met uw vrienden via de social media.

Back to top